Ugens træ: Ægte Tulipantræ, brogetbladet

Ugens træ: Ægte Tulipantræ, brogetbladet

Liriodendron tulipifera ‘Aureomarginatum’, også kendt som Ægte Tulipantræ, brogetbladet, er en variation af det almindelige Tulipantræ. Det er en løvfældende træart, der er kendt for sine karakteristiske tulipanlignende blomster og broget løv.

Bladene på ‘Aureomarginatum’-varianten er unikt med en smuk broget farvekombination. Bladene har en lysegrøn grundfarve med cremefarvede eller gyldne kanter, hvilket skaber en iøjnefaldende effekt i haven eller landskabet.

Ægte Tulipantræer er generelt store træer, der kan nå en højde på op til 30 meter. De har en opret, kegleformet vækstform og brede, afrundede kroner. Blomstringen forekommer om foråret eller sommeren, hvor træet producerer store, duftende blomster med gulgrønne kronblade og orange baser. Disse blomster ligner tulipaner, hvilket giver træet dets navn.

‘Aureomarginatum’-varianten af Ægte Tulipantræ er et populært valg blandt haveentusiaster på grund af dens attraktive brogede løv, der tilføjer farve og kontrast til landskabet. Det trives bedst i områder med fuld sol til delvis skygge og i godt drænet jord. Træet er relativt hårdført og kan dyrkes i mange klimaer.

Som med enhver haveplante kræver Ægte Tulipantræet regelmæssig pleje, herunder vanding, beskæring og tilpasning af jordforholdene efter behov. Med den rette pleje kan dette træ være en fantastisk tilføjelse til enhver have eller landskab med sit iøjnefaldende løv og smukke blomster.
Du finder havens brogetbladet tulipantræ bag flagstanden. Den er markeret som tre nummer 9.

Translate »