Ugens Træ: Magnolia ‘Alexandrina’

Ugens Træ: Magnolia ‘Alexandrina’

Magnolia ‘Alexandrina’, også kendt som Tulipanmagnolia, er en populær art inden for magnoliaslægten. Det er kendt for sine betagende blomster og attraktive løvværk, der gør det til et ønskeligt valg i mange haver.

En af de mest iøjnefaldende træk ved Magnolia ‘Alexandrina’ er dens store og duftende blomster. Disse blomster har en karakteristisk tulipanlignende form med en blød rosa farve, der spreder en behagelig duft omkring træet. Med blomster, der kan nå en diameter på op til 15 cm, tiltrækker Magnolia ‘Alexandrina’ utvivlsomt opmærksomhed og giver en smuk visuel præstation.

Træets løv er lige så imponerende som dets blomster. Magnolia ‘Alexandrina’ har store og brede blade, der er elliptiske i formen og har en smuk grøn farve.

Magnolia ‘Alexandrina’ er også kendt for at være et relativt hårdført træ, der kan trives i forskellige klimaer og jordtyper. Som mange andre magnolia-arter er Magnolia ‘Alexandrina’ en tidligblomstrende træart, der normalt springer ud i blomst om foråret. Blomstringsperioden varer normalt i flere uger, hvilket giver en betagende og mindeværdig oplevelse for haveentusiaster.

Udover sin skønhed og prydværdi har Magnolia ‘Alexandrina’ også historiske rødder. Denne magnoliaart stammer oprindeligt fra det sydøstlige Europa og er opkaldt efter prinsesse Alexandrina af Baden, der var gift med Tsar Nicholas I af Rusland.

Du kan finde Havens ‘Alexandrina’ midt i haven, tæt ved labyrinten, hvor den er markeret som træ nummer 28.

Translate »