Ugens Træ: Magnolia ‘Yellow Bird’

Ugens Træ: Magnolia ‘Yellow Bird’

Magnolia ‘Yellow Bird’ er en smuk løvfældende magnoliesort, der er kendt for sine spektakulære gule blomster. Den tilhører Magnolia-familien og er en hybrid mellem Magnolia acuminata og Magnolia denudata.

Magnolia ‘Yellow Bird’ er en mellemstor til stor busk eller et lille træ, der kan nå en højde på op til 8-10 meter. Den har en pyramideformet vækst med en åben og bred krone. Bladene er ovale, mørkegrønne og skaber en smuk kontrast til de lyse gule blomster.

Blomstringen finder sted om foråret, typisk i april til maj, før bladene springer ud. Blomsterne er store, klokkeformede og fyldte med mange kronblade. De er klare gule i farven og skaber et imponerende syn i haven. Duften af ​​blomsterne er mild og behagelig.

Magnolia ‘Yellow Bird’ foretrækker en solrig eller let skyggefuld placering og veldrænet, fugtig jord. Den er hårdfør og trives godt i tempererede klimaer. Det er en langsomt voksende plante, der kræver minimal beskæring.

Denne magnoliesort er en fantastisk tilføjelse til enhver have eller landskab, hvor den kan fungere som en attraktiv prydbuske eller et iøjnefaldende fokuspunkt. Magnolia ‘Yellow Bird’ tiltrækker også sommerfugle og bier med sine frodige blomster.

Translate »