Ugens Træ: Kinesertræet

Ugens Træ: Kinesertræet

Kinesertræ

Kinesertræet eller koelreuteria paniculata er et lille, løvfældende træ fra Nordøstkina og Korea. Den har en åben, ofte assymetrisk, skærmagtig krone.
På grund af dets hårdførhed og attraktive udseende dyrkes det nu over hele verden, selvom det oprindeligt er frai Kina, Korea og Japan.

Kinesertræ

Kinesertræet er kendt for sin unikke vækstform og smukke egenskaber. Det har en åben, bred krone og blade med finfjerede, lysegrønne blade, der i efteråret bliver gyldne til rødlige. Træet danner pyramideformede blomsterklaser om sommeren med små, gule blomster, der tiltrækker bier og sommerfugle. Efter at træet har blomstret, producerer det små, boblelignende frugter, der skifter farve fra grøn til rødbrun.

Kinesertræet trives bedst i fuld sol og kan vokse på en række forskellige jordarter. Det er også kendt for at være forholdsvis tørketolerant og immun over for sygdomme og skadedyr. Kinesertræet er et populært prydtræ i haver, parker og byområder på grund af dets moderate størrelse og attraktive udseende.
Kinesertræet i Hangaards Have er markeret som træ nummer 6, ikke langt fra flagstangen.

Translate »