Ugens Træ: Blommetaks

Ugens Træ: Blommetaks

Cephalotaxus harringtonia, også kendt som Blommetaks eller Japansk blommetaks, er en stedsegrøn busk eller et lille træ, der tilhører familien Cephalotaxaceae. Den stammer fra østlige Asien, herunder Japan, Kina og Korea.
Blommetaks har en slank og kegleformet vækstform med mørkegrønne nålelignende blade. Det er en populær plante i landskabsdesign på grund af sin smukke form og evne til at tåle skyggefulde forhold.

Blommetaks producerer små kegleformede frugter, der ligner blommer, hvilket har givet planten sit almindelige navn. Frugterne er dog ikke spiselige og er primært dekorative. Planten trives bedst i fugtig, godt drænet jord og kan dyrkes i både solrige og skyggefulde områder. Den er også relativt tolerant over for forurening og kan derfor være velegnet til bymiljøer.

Blommetaks er kendt for at være en langsomt voksende plante, der kræver minimal beskæring. Den bruges ofte som en prydbusk eller et fokuspunkt i haver, parker og japanske haver. På grund af sin karakteristiske form og attraktive løv er Blommetaks også populær som bonsai-plante.
Du kan finde havens blommetaks i midten af haven, tæt på labyrinten. Den er markeret som træ nummer 14.

Translate »