Ugens Træ: Hængende Hjertetræ

Ugens Træ: Hængende Hjertetræ

Hængende hjertetræ, også kendt som Cercidiphyllum japonicum, er en fortryllende træart, der tilføjer en unik og charmerende karakter til enhver have.

Hængende hjertetræ er en mindre løvfældende træsort kendt for sin smukke, overhængende vækst. Dette træk giver træet et elegant og yndefuldt udseende.
Træets løv er hjerteformet, og når de springer ud, har de en rødlig nuance, der senere bliver smukt grønt. Denne farveskiftning tilføjer en ekstra dimension til træets visuelle appel.


En af de mest fortryllende kendetegn ved hængende hjertetræ er dets fantastiske og gyldne efterårsfarver. Om efteråret skifter løvet til smukke guldfarver og udsender en sødlig duft, der minder om kanel.
Dette træ er særdeles egnet til mindre haver og parker, hvor dets overhængende vækst og charme kan nydes i fuldt omfang.
Det kan også bruges som allétræ, hvor dets unikke form og farver vil skabe en imponerende og mindeværdig passage.

Hængende hjertetræ trives i solrige til let skyggefulde områder og trives godt i almindelig, næringsrig havejord, inklusive surbundsjord.
Træet er kendt for at være hårdført og kan modstå forskellige vejrforhold.
Udover sin æstetiske skønhed er dette træ også insektvenligt, hvilket gør det til et værdifuldt element i ethvert økosystem.
Hængende hjertetræ kan poddes for at bevare sine ønskede egenskaber og former.
Det trives også i fugtige områder og er velegnet til sådanne miljøer.

Havens hængende hjertetræ har nummer 31 og findes ved labyrinten

Tags :
Translate »