Valnøddehøst i haven

Valnøddehøst i haven

Modning og Opbevaring af Valnødder

Da vi havde valnøddetræet som Ugens Træ på bloggen skrev vi, at valnødder sjældent modner fuldt ud i Danmark.
Men i år har vi været heldige med det milde efterårsvejr og det seneste blæsvejr har blæst de modne nødder af træet, klar til tørring.

Valnødder er kendt for deres fyldige smag og sprøde konsistens. For at bevare deres friskhed og smag er det nødvendigt at tørre og opbevare valnødderne korrekt og vi har et par tips til jer derude.

Hvornår er Valnødderne Klare til Høst?

Valnødder er klar til høst fra slut september, når de er fuldt modne. En indikation på modenhed er, når skallen begynder at sprække naturligt, og nødden let kan fjernes. Dette er det ideelle tidspunkt at høste dine valnødder.

Trin til Tørring af Valnødder:

Frigør Valnødderne: Start med at fjerne det ydre lag, en grøn, kødfuld skal, ved at placere valnødderne i en pose og træde forsigtigt på den. Dette vil frigøre de nøgne valnødder, der skal tørres.

Tør på et Tørt og Ventileret Sted: Spred de nøgne valnødder i et enkelt lag på en tør, ventileret overflade. Lad dem tørre i 2-4 uger på et køligt, tørt og mørkt sted. For en jævn tørring skal du vende nødderne med jævne mellemrum.

Korrekt Opbevaring af Valnødder:

Efter tørring er korrekt opbevaring afgørende for at bevare valnøddernes friskhed og smag.

Lufttæt Beholder: Opbevar de tørrede valnødder i en lufttæt beholder eller en vakuumforseglet pose for at forhindre fugt og ilt i at trænge ind.

Kølig Opbevaring: For den længste holdbarhed skal valnødderne opbevares i køleskabet eller i en kølig kælder. Dette forhindrer dem i at blive harske.

Frysning: Hvis du ønsker at bevare valnøddernes friskhed i længere tid, kan de også fryses ned i en lufttæt beholder eller en frysepose.

Held og lykke med årets høst af jeres valnødder!

Translate »