4 tips der hjælper havens dyr med at gøre klar til vinteren

4 tips der hjælper havens dyr med at gøre klar til vinteren

Vi nærmer os vinteren, hvor naturen begynder at skifte gear, og det gælder også for de små væsener i din have. Havens dyr, fra fugle til insekter og pindsvin, begynder at forberede sig på den kolde årstid. Mens de fleste vil søge ly og varme steder at overvintre, kan du som haveentusiast gøre en positiv forskel ved at hjælpe dem med at klare vinteren.
Her er nogle enkle måder, hvorpå du kan støtte dit lokale dyreliv i vintermånederne.

  1. Fodring af fugle:

Fugle er nogle af de mest synlige og elskede skabninger i vores haver. Med mindre mad er tilgængelig i naturen om vinteren, kan det være en god idé at fodre dem. Hæng en fuglefoderstation fyldt med nødder, frø eller fugleblandinger, og sørg for, at den er tilgængelig og fyldt op regelmæssigt. Dette giver ikke kun fuglene tiltrængt ernæring, men det giver også dig mulighed for at nyde at se dem på nært hold.

  1. Lav et ly-hus:

Nogle dyr søger beskyttelse mod elementerne om vinteren. Du kan hjælpe dem ved at oprette et ly-hus i haven. Dette kan være så simpelt som en bunke gamle grene og blade i et hjørne eller en mere struktureret konstruktion som en fuglekasse eller et pindsvinehus. Dette giver et sikkert sted for dyr at overvintre og undgå den kolde vind og regn.

  1. Efterlad blade og haveaffald:

Selvom det kan være fristende at rydde haven helt op om efteråret, er det en god idé at efterlade visse områder uforstyrrede. Blade, kviste og andre haveaffald udgør skjulesteder og beskyttelse for små dyr som pindsvin og insekter. Disse steder er afgørende for deres overlevelse om vinteren.

  1. Plant vintergrønne og bærproducerende planter:

Planter, der forbliver grønne om vinteren, som eksempelvis stedsegrønne buske, giver dækning og mad til fugle og små dyr. Overvej også at plante buske og træer, der producerer bær, som solbær og hyben, da de giver en værdifuld fødekilde i de kolde måneder.

Translate »