Planlæg din udflugt: En Autismevenlig tur

Planlæg din udflugt: En Autismevenlig tur

I anledning af Verdens Autismemåned i april, har vi en stak anbefalinger til autister på sommerudflugt i det Vestjyske – der er lidt for både de stille og de vilde:

Placeringen af Hangaards Have, ude på landet mellem marker og skov betyder, at det ikke er et sted, man lige kører forbi og opdager fra bilen eller bussen.
Man skal vide, at haven findes for at finde den, og det er der heldigvis mange som gør!

Men, kender du også de andre lokale familievenlige perler, som ikke ligger lige ud til en hovedvej?
Hvis ikke, kan du læse videre og få inspiration til din næste tur ind i det vestjyske landskab.

Skønne steder med selvbetjening:

Hvis du gerne vil på tur og se få andre mennesker, men ikke orker at være direkte social, har vi flere vestjyske perler, du kan besøge med et minimum af kontakt til andre.
Du kan købe lækker mad og proviantere i Økoladens gårdbutik, hvor man betaler via selvbetjening pr mobile pay.

Rhodondendron

Hos os I Hangaards Have har du mulighed for at være i fred, når entreen er betalt og ingen kigger skævt til dig, hvis du betaler med et minimum af smalltalk.
Du kan selvbetjene dig til kunst, honning, kaffe, te, saftevand og kiks i vores Café og vi har mange små “have-rum” der er perfekte til at sidde og læse en bog alene i.
Selv når der er mange besøgende i haven, er der sjældent larmende og aldrig fortravlet, fordi haven er så stor.
Det betyder også, at der er masser plads til leg eller til at stimme på en af vores græsplaner, uden at andre kigger med.
Vi har mere om tilgængelighed her.

Bundbæk Mølle og Naturcenteret i Skjern Enge byder også på god information og smukke opgivelser med et minimum af interaktion med andre. Medmindre der er særlige arrangementer er stederne ubemandede og der er mulighed for at planlægge en lang gå- eller løbetur, sammen med et kig på historien og områdets fugle- og dyreliv.

Rute: https://maps.app.goo.gl/dPWfdB8n29yYmGgM7

Sansebomber

Hvis du, eller dine børn, har brug for at stimme, løbe, råbe, danse eller hoppe helt vildt, er der rig mulighed for at finde steder med plads og højt til loftet.

Du kan køre til Dejbjerg Hede for at få en åben himmel, der er så lang, at du kan se helt ud til Vesterhavet på en god dag.
Der er sjældent mange turister, og der er mere end god plads til at danse grimt eller slå vejrmøller på heden.

Hvis det blæser, er det oplagt at tage til Vesterhavet for at råbe. Vinden sluger alt lyd derude og du generer ingen ved at skrige eller synge alt hvad du kan.
(Vi anbefaler stranden ved Strandgården, nord for Sidselbjerg, Der er let adgang fra p-pladsen til stranden og langt færre besøgende end i Søndervig + En finurlig jagthytte, I kan se med på vejen.)

I Bork Legeland er der LARM og plads til at larme med. Hvis det regner og de mindste autister er fulde af krudt, er det et oplagt sted at blive sanse-bombarderet. Hovedtelefoner er et must for høresensitive derhenne!

Rute: https://maps.app.goo.gl/2rsFpNvG29cNtzFB9

Relevante links:

Bundbæk Mølle
Økoladen
Naturudstilling, Skjern Enge
Bork Legeland
Dejbjerg Hede

Translate »