Planlæg din udflugt: De skjulte perler.

Planlæg din udflugt: De skjulte perler.

Vores nærmeste naboer er ikke bare flinke, de er også et besøg værd!
Vi har samlet nogle af de nærmeste, så du kan se hvad man kan opleve med familien omkring Hangaards Have.

Placeringen af Hangaards Have, ude på landet mellem marker og skov betyder, at det ikke er et sted, man lige kører forbi og opdager fra bilen eller bussen.
Man skal vide, at haven findes for at finde den, og det er der heldigvis mange som gør!

Men, kender du også de andre lokale familievenlige perler, som ikke ligger lige ud til en hovedvej?
Hvis ikke, kan du læse videre og få inspiration til din næste tur ind i det vestjyske landskab.

Ejstrupsøerne – vores nabo.
På samme vej som Hangaards Have, cirka en halv kilometer sydpå, kan I finde skoven Ejstrupsøerne, der som navnet antyder, er en skov med skovsøer.
Søerne er skabt af brydningen af brunkul under 2. Verdenskrig og det har givet området en bakket karakter, der stikker ud i det flade landskab.

Hangaards Have

De mange forskellige træer og den tætte underbund giver skoven en eventyrlig og næsten magisk stemning og det er faktisk dér, vi har fået inspiration til Trolderierne i vores have.

Ejstrupsøerne byder derudover på rigtig gode faciliteter til familieudflugten: Der er et stort og kørestolsvenligt toilet med rindende vand, kørestolsvenlige stier, et stort madpakkehus med bålsted og en shelterplads med mulighed for overnatning – og måske den bedste lokale skovsø-udsigt!

WOW-Park – Vilde oplevelser
Et kvarters bilkørsel fra Hangaards Have, midt inde i Løvstrup Plantage, kan du få pulsen op og brændt krudtet af ungerne.
Wow-park er en aktivitetspark og et legeland, hvor kroppen og naturen er motoren, der driver det hele. Der er gangbroer i træerne, junglestier, rutchebaner og masser af muligheder for at lege, bevæge sig og have det sjovt med hele familien.

Vi anbefaler at man kører fra WOW-Park over Astrup på vej til Hangaards Have:

Købmanden i Astrup – Lokalt sammenhold.
Købmanden i Astrup ligger faktisk ud til en hovedvej, men den er alligevel på vores liste over skjulte perler, fordi udseendet bedrager!
Når man kører gennem byen, ligner købmanden nemlig enhver anden butik, men det skal I ikke lade jer snyde af!
Udover almindelige dagligvarer er købmanden et lokalt samlingssted for flere små erhvervsdrivende og frivillige tiltag, – der er blandet andet et bibliotek, en frisør, en fotograf og et ostelager i samme bygning. Det er et rigtig hyggeligt eksempel på, hvordan man kan sno sig i små samfund og skabe nye muligheder, der holder fællesskabet aktivt.

Det er også her, man kan låne et toilet, få en kop kaffe og en lokal anbefaling, inden man kører videre.

Vores anbefaling til udflugten:

Pak soveposer, samt madpakker til frokost og aftensmad hjemmefra og start dagen i WOW-park, når de åbner klokken 10, så ungerne får stillet deres lyst til action og brugt deres krop.
Spis frokost-madpakken i parken på et af de mange bord-bænke-sæt, de har opstillet i skoven til formålet og kør derefter mod Hangaards Have over Astrup, hvor I feks. kan købe en pakke mariekiks og skumfiduser med på vejen.
Dem kan I riste over bål i haven, når i har gået en tur og set vores smukke blomster og sjældne træer.
Bagefter kan I sende børnene på gratis Troldejagt eller i Kompostskolen, mens I slapper af med en kop kaffe og den aktuelle kunstudstilling i Den Gamle Stald.
Når eftermiddagen går på hæld, kan I tage videre til Ejstrup Søernes shelters, tænde bål, spise aftensmad og nyde udsigten ud over den store skovsø om aftenen, inden I går til ro under stjernerne.

Skumfiduser over bål i Hangaards Have

Nyttige links:

Rute på Google Maps:
https://maps.app.goo.gl/rGD18VzaFiBMLtn19

WOW-Park, Skjern

Min Købmand, Astrup

Book shelters ved Ejstrupsøerne

Translate »