Planlæg din udflugt: Aktuelle steder i bøger og film

Planlæg din udflugt: Aktuelle steder i bøger og film

Området omkring Hangaards Have har givet inspiration til mange film, bøger og sange gennem årene.
Her er et par bud på steder at se, der har relation til nogle af de aktuelle film, serier og bøger, der er ude netop nu.

Placeringen af Hangaards Have, ude på landet mellem marker og skov betyder, at det ikke er et sted, man lige kører forbi og opdager fra bilen eller bussen.
Man skal vide, at haven findes for at finde den, og det er der heldigvis mange som gør!

Men, kender du også de andre lokale familievenlige perler, som ikke ligger lige ud til en hovedvej?
Hvis ikke, kan du læse videre og få inspiration til din næste tur ind i det vestjyske landskab.

Meter i sekundet:
Stine Pilgaards fortælling foregår i landsbyen Velling, hvis godt 250 indbyggere bor skønt og forblæst med udsigt til Ringkøbing Fjord.
Nord for byen ligger Vestjyllands Højskole, hvor man kan besøge Forundringens Have og nyde de smukke omgivelser.

Dem der ikke tier:
Peter Øvig Knudsens dokumentariske bog, om overgreb og misbrug på et Luthersk Missionsk børnehjem i Tarm er ikke for sarte sjæle.
Børnehjemmet er heldigvis for længst lukket og i dag drives Solgaarden som en efterskole, som I kan køre forbi og kigge på.
Bagefter kan I køre ud på Lønborg Hede, der har udsigt og så højt til himlen, at der er plads til at fordøje alle bogens indtryk.
I kan finde en god parkering på Fjerbækvej ved Vostrup, hvor der også er tavler med information om området.

Hvide Sande:
Hvis I gerne vil se “Æ Karklud” i virkeligheden, skal I selvfølgelig til Hvide Sande, der er omdrejningspunkt for den aktuelle TV-serie af samme navn.
Vi anbefaler, at I også tager et kig på Fiskeriets Hus, der giver et godt indblik i byen, havet og sammenspillet mellem disse i generationer.
– Og deres kage! Huset drives af frivillige, så den er hjemmebagt og lækker!

Kærlighedens Gerninger:
I 2024 får filmen Kærlighedens Gerninger premiere, og den foregår på Hellig Kors Kloster på Dejbjerg Hede.
Området er utroligt smukt!
Hvis I kører til klosteret og parkerer på p-pladsen på den modsatte side af vejen, kan I få en udsigt der strækker så langt øjet rækker. På en klar dag, da I se hele vejen fra heden, over Ringkøbing Fjord til Lyngvig Fyrtårn, der blinker ud til Vesterhavet.

Hangaards Have

Vores anbefaling til udflugten:
Pak en madpakke til aftensmaden senere og start i Hvide Sande med en gåtur i byen om formiddagen.
Besøg Fiskeriets Hus, når de åbner og se deres omfattende udstilling.
Derefter kan I køre den smukke tur op mellem Havet og Fjorden til Ringkøbing, hvor I kan finde en god frokost på et af byens mange spisesteder.
Få maden på plads i maven bagefter, med en gåtur i Forundringens Have og nyd udsigten på ruten til Velling, hvor der næsten altid er garanti for blæst, med mere end et par meter i sekundet.

Kør så til Dejbjerg Hede, for at få den helt vilde og lange udsigt og et kig på Hellig Kors Kloster, inden I fortsætter til Hangaards Have, hvor eftermiddagskaffen er klar.
Når I har set vores aktuelle kunstudstilling og vores smukke have, kan i køre sydpå gennem det Vestjyske landskab til Tarm, hvor Efterskolen Solgaarden ligger. Hvis I fortsætter videre til Lønborg Hede, kan i nyde jeres madpakke og en stille aften på heden. Der er et bord-bænke-sæt på parkeringen på Fjerbækvej.

Nyttige Links:

Rute: https://maps.app.goo.gl/dqHLX448u3EiHnRe7

Forfatter Stine Pilgaard

Forfatter Peter Øvig Knudsen

TV-Serien Hvide Sande

Hellig Kors Koster

Translate »